Massage

Wat doet massage?

Massage is voor alle leeftijden en voor iedereen. Het bevordert en stimuleert de bloedsomloop, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen aangevoerd. Massage kalmeert het zenuwstelsel. Het activeert je natuurlijke afweer en bevordert het zelf genezend vermogen van je lichaam. Massage ontspant en je komt letterlijk beter in je vel te zitten. Stuk voor stuk goede redenen om je regelmatig te laten masseren. En er is nog een aspect, ...

Actie Massage Ons lichaam is namelijk niet een op zich zelf staand iets, het is ook de uitdrukking van je emoties, gevoelens, gewoonten, maar ook van je pijnlijke ervaringen en weerstand hiertegen. En hiermee wil ik zeggen; dat als ik je masseer ik niet alleen jouw fysieke lichaam, je huid en spieren aanraak, maar ook de hierin opgeslagen emoties, patronen, overtuigingen en jouw diepere behoeften. De laag die vaak ook iets zegt over hoe jij gewend bent naar de dingen te kijken, hoe je ze aanpakt of misschien wel uit de weg te gaat. En eigenlijk ligt in jouw lichaam jouw eigen unieke levensverhaal opgeslagen. En je lijf "vertelt" je hierover. In mijn massage nodig ik je uit om hier contact mee te maken.

Zo kun je last hebben van een als maar zeurende pijn in je onderrug of schouder. Massage kan je in eerste aanleg verlichting geven, maar zolang je je niet bewust bent van het feit dat je deze pijn misschien wel zelf in stand houdt, doordat je alles perfect wilt doen, aan de verwachting van de ander wilt voldoen, geen nee kunt zeggen of altijd maar doorgaat en daarmee over je eigen grens gaat, blijft de spanning op die plek zich waarschijnlijk manifesteren.

Klachten zijn vaak signalen dat er iets speelt in je leven dat om aandacht vraagt. Nu hoor ik je zeggen: "Wat moet ik dan doen"? En eigenlijk hoef je niet zoveel te doen, dan zacht en liefdevol naar jezelf te zijn. Vaak als we pijn, spanning en ongemak voelen, willen we er zo snel mogelijk van af. Dat lijkt logisch en helpend, maar is het vaak niet, want hierdoor veroordeel je de situatie zoals het is en zet je jezelf juist vast en verandert er vaak weinig of niets. De sleutel ligt in het accepteren, ontmoeten en toelaten van de situatie zoals het is, waardoor je meer open naar de dingen kunt kijken, en ruimte en beweging voor je zelf creëert, met soms verrassende inzichten.

Hoe werk ik?

Heart Ik maak gebruik van verschillende massage technieken en combinaties van deze technieken. Zoals klassieke en haptische massages, voetreflex, polariteits- en bindweefselmassage, holistic pulsing triggerpoint- en stoelmassage. Mijn manier van masseren onderscheidt zich door een aandachtvolle en contactvolle manier van aanraken. In een langzaam en rustig tempo. Waarmee ik je uitnodig contact te maken met jouw eigen binnenwereld. ...

Voorafgaand aan de massage hebben we een intake gesprek (eerste keer), of blikken we terug op een eerdere behandeling en/of doen we een aandachtsoefening waarin we kijken hoe het nu met je is en wat er mogelijk om aandacht vraagt. Dit kan zijn een fysieke klacht, zoals een schouder die zeer doet, zeurende pijn in de onderrug of een "druk hoofd". Maar ook een thema wat jou bezighoudt en wat jij concreet wilt onderzoeken voor jezelf.

Afhankelijk van wat we tegenkomen, zijn mijn massages vaak toegespitst op een deel van het lichaam, maar hebben ze bijna altijd hun uitwerking ook elders in je lichaam.

En daarbij hoeft er lang niet altijd sprake te zijn van een klacht, pijn of spanning. Integendeel, de preventieve werking is misschien wel de grootste kracht van massage. Want door je regelmatig te laten masseren kun je de krachtbronnen in jezelf, zoals bijvoorbeeld zachtheid, humor, liefde, lichtheid en dankbaarheid juist meer bewust worden en versterken.

Verder kan massage een prima ondersteuning zijn voor als je in behandeling bent bij een arts, fysiotherapeut of psychotherapeut, Natuurlijk, altijd in overleg met jou en je behandelend specialist.

Stoelmassage

De stoelmassage is een effectieve en ontspannende massage van hoofd, nek, schouders, rug en armen. De massage is gebaseerd op shiatsu massagetechnieken en duurt 30 minuten. De kleding kan aanblijven en er wordt geen olie gebruikt. Daardoor is de massage laagdrempelig en voor veel mensen een eerste kennismaking met massage.

Chair En dit maakt de stoelmassage ook prima geschikt om in te zetten als bedrijfsmassage. Een behandeling die je letterlijk “tussen de bedrijven door” kan ondergaan.

Naast de directe fysieke effecten van een meer ontspannen gevoel, geldt dat je je bewust kan worden van werkhouding en mate van (basis) spanning die je mogelijk meedraagt. ...

Daarbij werkt (stoel) massage preventief. Waardoor mensen die geen noemenswaardige klachten hebben bij een regelmatige behandeling, deze ook minder snel ontwikkelen. Het voorkomen van ziekteverzuim en stress onder werknemers is daarom ook een belangrijke reden waarom dat steeds meer werkgevers stoelmassage aanbieden op de werkvloer.

Ook de overheid onderschrijft de positieve uitwerking en de effecten en heeft (stoel)massage aangemerkt als Arbo voorziening. Dit betekent dat de kosten van stoelmassage onder bepaalde aanvullende voorwaarden niet ten kosten gaan van het werkkostenregeling-forfait. Waardoor ze onbeperkt kunnen worden verstrekt aan uw medewerkers. En daarmee past de stoelmassage prima in een actief arbeidsomstandigheden- en vitaliteitbeleid. En u geeft uw medewerkers een echt cadeau.

Ik kom graag naar u toe om u en uw medewerkers kennis te laten maken met mijn bedrijfsmassage. U hoeft dan alleen te zorgen voor een geschikte ruimte, waar ik de massages met voldoende privacy en rust voor uw medewerkers kan uitvoeren.

Ik bied de stoelmassage aan tegen een vaste prijs van EURO 22,50 per behandeling. Dit is compleet incl. een korte intake en nagesprek per massage sessie. De totale behandeling duurt 30 minuten. Maar we kunnen ook maatwerk afspraken maken over de invulling en duur per behandeling per medewerker.

Afspraak maken!
In mijn massage nodig ik je uit om contact te maken met jezelf in het moment zoals het nu is.